Tietoa meistä

Helsingin juutalaisen seurakunnan kotipaikka on Helsinki ja sen seurakuntakeskus sijaitsee Helsingin kantakaupungissa, Kampissa. Seurakunnan synagoga vihittiin käyttöön vuonna 1906 ja seurakuntakeskus itse valmistui vuonna 1961. Seurakunta palvelee yli 1 100 Suomessa asuvan jäsenensä tarpeita lapsuudesta vanhuuden päiviin asti.

Helsingin juutalaisen seurakunnan seurakuntakeskuksessa toimivat seurakunnan kanslia, päiväkoti Gan Jeladim sekä peruskoulua vastaava yksityinen Helsingin Juutalainen YhteiskouluEsperi Care Oy:n tiloissa Tilkassa toimii seurakunnan iäkkäämmille jäsenille tarkoitettu Hoivakoti Sara.

Seurakuntakeskuksessa on juhlasali ja kerhotilat seurakunnan tilaisuuksia ja yksityisjuhlia varten. Näitä tiloja käyttävät omia tapahtumiaan järjestäessään myös koulu ja päiväkoti sekä seurakunnan lukuisat yhdistykset ja järjestöt.

Kosher-ruokatarvikkeita myyvä elintarvikeliike sijaitsi ennen seurakuntakeskuksen vieressä Helsingin Kampissa. Seurakunnalla on Helsingissä kaksi omaa hautausmaata, joista uudempi otettin käyttöön vuonna 1895.