Senioritoiminta

Torstaikerho

Seurakunnan seniorikerho, jota kutsutaan myös Torstaikerhoksi kokoontuu kerran kuussa mm. kuuntelemaan luentoja, keskustelemaan ja tutustumaan ajankohtaisiin kulttuuri-ilmiöihin. Tilaisuudet järjestää Fruntta eli Judiska Fruntimmers Välgörenhetsförening.

Hoivakoti Sara

Helsingin juutalainen seurakunta perusti vanhainkodin vuonna 1962 seurakunnan tiloihin. Uusien asumisvaatimusten myötä Sara-koti muutti Malminkadulta Esperin tiloihin Tilkkaan. Esperin Hoivakoti Sara tarjoaakin tehostettua palveluasumista ikääntyneille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa. Sara-kodissa noudatetaan juutalaisen uskonnon traditioita ja perinteitä. Kaikki tarjottavat ateriat ovat kosher, ja ne valmistetaan seurakuntamme omassa keittiössä. Juhlapyhiä vietetään juutalaisen perinteen mukaisesti. 

Sara-kodissa työskentelee koulutettu henkilölunta ympäri vuorokauden. Geriatri käy kerran viikossa ja on muulloin tavoitettavissa puhelimitse. Sara-kodissa on yhteensä 14 paikkaa, joista 12 huoneen osalta on ostopalvelusopimus Helsingin kaupungin kanssa. Myös muut kunnat voivat ostaa paikan Sara-kodista. Sara-kotiin voi tulla myös lyhytkestoiselle paikalle ja palvelusetelit käyvät osamaksuna hoidosta.

Huoneet ovat pääasiassa yhden hengen huoneita. 

Sara-kodin arkea rikastuttavat monet juutalaiset perinteet. Kuntouttavaa ja virikkeellistä toimintaa järjestetään asukkaan omien tarpeiden ja voimavarojen mukaan seurakunnan tukemana kerran viikossa. Lisäksi Sairausapuyhdistys Bicur Cholimin jäsenistä joku pyrkii viettämään shabatia perjantaisin lounaalla vanhusten kanssa. Juutalaisen päiväkodin Gan Jeladimin lapset käyvät toisinaan laulamassa vanhuksille ja Helsingin Juutalaisen Yhteiskoulun oppilaiden piirustuksia kootaan Saraan ”taidenäyttelyksi”.

Sara-kodin asukkaaksi voi hakeutua normaalilla hakumenettelyllä oman sosiaalikeskuksen kautta tai tulla itse maksavana asiakkaana. Vanhainkotiin tutustuminen etukäteen on mahdollista.

Yksikön päällikkö: 040 1862 408 (ma–pe klo 8–16).
Tiiminvetäjä: 040 1729 569 (ma–pe klo 8–16). 
Seurakunnan yhteyshenkilö: 0400 464 935.